You are here

Földvári Debora (293) · 2021-09 · beszámoló

Submitted by Földvári Debora on Thu, 2021/09/23 - 15:52

2021 nyarán újból szakmai tapasztalatot, új barátságokat, élményeket szerezhettem a MRE Zsinati Ifjúsági Irodánál az Erasmus+-nak köszönhetően. Ezt tetőzte a főváros nyüzsgése, a teológustársaim jókedve és a kedves fogadtatás, így a végéhez közeledve újból elmondhattam, hogy: hálás vagyok Istennek ezért a lehetőségért.

S hogy részletesebben leírjam hogyan is teltek ott mindennapjaim, ezért a következő néhány sorban próbálok egy kis betekintést nyújtani az ott töltött napjaimról. A kiutazás és beköltözés utáni nap már el is villamosoztunk a Zsinati Irodához, ahol kedves fogadtatásban volt részünk. Mivel azon kevesek közé tartoztam, akik még nem vettek részt szakmai gyakorlaton ezen a területen, így számomra nem csak az arcok, de a munkaterület is új volt. Első nap bemutatkoztunk, beszélgettünk, majd egy közös ebéden vettünk részt a vezetőséggel. Ismertették azt is, hogy mi lesz a teendőnk az elkövetkezendő hetekben, amelyet másnap már el is kezdtünk. Mivel 3 hét választott el a Csillagpont ifjúsági fesztiváltól, így sok feladat várt ránk, hogy végül minden zökkenőmentesen menjen. Míg a fiúk a raktárokban ügyeskedtek, mi, lányok a vezetőségnek segítettünk az adminisztrációban, hogy minden résztvetőnek rendben legyen a regisztációs adata; valamit, hogy a szállás, étkezés, utazás terén is minden stimmeljen. Ezen kívül még a nyomtatás, foliázás, dobozolás, rendszerezés is a feladatkörünkbe tartózott. A legjobb az volt, hogy mindezt együtt, egy helyen tettük, így sokat beszélgethettünk közben (s ugye a lányok számára ez nagy örömöt okoz). Emellett, a munkához minden nap lelki és testi táplálékot is kaptunk. A szakmai gyakorlatosok feladat volt, hogy a reggeli áhítatot megtartsák, ami igen meghitt pillanatokat eredményezett. Ezt tetőzte a meleg kávé illata, a jókedv, nevetés.

Majd elérkezett a "NAGY NAP", amikor a gondosan előkészített tárgyakkal együtt elutaztunk Debrecenbe, hogy időben berendezkedjünk, így teremtve fesztiválos hangulatot a kampus területén. Majd csak azt vettem észre kedden délelőtt, hogy egyre többen és többen lesznek. Számomra ez is új volt, hiszem idén vettem először részt Csillagponton. Ezt tetőzte az is, hogy kiscsoportvezető voltam, szintén első alkalommal. A félelmeim ellenére egy hatalmas élmény és tapasztalat volt számomra, hogy előadások után több, mint másfél órát beszélgethettünk, játszhattunk, imádkozhattunk együtt a kiscsoporttal (képen látható a kiscsoportom :D). Őszintén mondták el, hogy mit hozott fel belőlük egy áhítat vagy előadás, de azt is, hogy milyen jó nekik az, hogy valakiknek kiönthetik lelküket. Úgy gondolom ez segített abban, hogy majd a 16-18 éves fiatalokhoz hogyan közeledjek.

Összességében elmondható, hogy a legszínesebb szakmai gyakorlaton vettem részt az idén. Remélem nektek is lehetőségetek lesz megtapasztalni milyen fiatal vezetőséggel, fiatalokért dolgozni, fiatalként. Mindezt azért, hogy közelebb vidd hozzájuk is Isten csodálatos Országát. :)