You are here

Gegő Csenge-Beáta (281) · 2020-09 · beszámoló

Közzétette Csenge · Csü, 2020/09/10 - 21:30

A 2020-as év mindannyiunk számára tartogatott izgalmakat és ez a nyári mobilitással sem alakult másként. Budapesten az Exodus irodánál hatalmas szeretettel és lelkesedéssel fogadtak bennünket, majd egy kis koronavírus teszt után be is dobtak minket a mély vízbe, azaz inkább egy kicsiny falusi gyülekezetbe, ahol éppen, szerintük gyerektábor, szerintem vakációs bibliahét zajlott. Hogy hogyan hívjuk az mindegy is, lényeg, hogy a gyerekek hitét, bibliaismeretét, közösségtudatát igyekeztük fejleszteni, hogy ezáltal közelebb kerülhessenek Istenhez. Jó volt látni az őszinte érdeklődésüket, mert nem kevés hittel kapcsolatos kérdés merült fel, akár a kiscsoprtos, akár a személyes beszélgetések során.

Végül ezt a hetet egy istentisztelettel zártuk, ahol szintén mi láthattuk el az igei szolgálatot és a gyerekek is lehetőséget kaptak arra, hogy megoszthassák a gyülekezettel, miben épültek az azt megelőző héten. Ezen kívül két "buch camp" (értelmezzétek nomád táborként) megszervezését tudhatjuk magunk mögött a budapesti szervezőcsapattal, mely a különböző gyülekezetek ifjúsági csapatainak nyújtott lelki feltöltődést reményeink szerint.

Rendhagyó volt idén a helyszín is, hiszen ezek a táborok általában Írországban kerülnek megszervezésre, de hát úgy-e ezt a járványügyi korlátozások nem tették lehetővé, így a Szabadságforrás táborhelye biztosított otthont a fiatalok elvonulásához.

Ez a tábor is méltóképpen zárult az Úr dicsőségére, hiszen a Szentendrei Református Gyülekezetben szolgálhattak a vasárnapi istentisztelet keretein belül, a gyülekezet színe előtt.

Hálás vagyok az Exodus szervezőcsapatáért, mert a fiatalok körében terjesztik az igei üzenetet, ez pedig nem egyszerű feladat. Sokat tanultam tőlük és köszönöm, hogy a csapatuk tagjaként kezeltek valamint, hogy szeretettel fogadtak és vezettek be az általuk végzett ifjúsági munka rejtelmeibe.