You are here

Miklos Tamas (108) · 2021-09 · beszámoló

Közzétette Miklós Tamás · Pén, 2021/09/03 - 12:59

"Páloskert Somogy megye Gálosfa településén a Zselic lábánál fekvő gyönyörű természeti környezetben lévő összefüggő terület. A 23 éve működő Családokért és Közösségekért Alapítvány elsődleges célja a családok és kisebb-nagyobb közösségek keresztyén alapokon való összetartása és segítése kulturális, vallási, rekreációs és sport tevékenységek által." Ez áll a rövid ismertetőben az emléklapomon. Röviden: gyönyörű hely, sok fizikai és lelki munka.

Valóban felelősséggel végzi Laci, Teréz és fiúk Bátor ezt a sokszor nehéz és konfliktusokkal járó feladatot. Annak ellenére, hogy megterhelő a munkájuk életerő és vidámság jellemzi a karakterüket is, és a családias vendégházakat.

Mi, teológusok, a 23 éve folyó munkából egy nagyon keveset tudhatunk magunkénak, viszont a Baghy-Bátor család minden megragadható pillanatban kifejezik ezért a kévésért is a hálájukat! Az Alapítvány, valamint Teréz és Laci is, feladataikból kifolyólag rugalmasságot, alázatot, közvetlenséget és előzékenységet gerjeszt az ott gyakorló teológusokban.

A sok hátrányos helyzetű gyermek, szülő és családdal való találkozás tenni akarást vált ki mindenkiből először, Laci és Teréz viszont gyakorlati tapasztalatukkal, és ezen a téren szerzett bölcsességükkel rámutatnak, hogy abban a pár napban mire is van szükségük azoknak a családoknak. Ez olyan fejlődési lehetőség bárki számára, ami az emberséget, a beleérzést és az őszinteséget fejleszti.

Amivel a Teológián is találkoztam a missziós tevékenységek alatt, az itt koncentráltan volt jelen, és teljesen másképp kellett aktívnak lennem. Úgy kellett figyelnem, hogy az hiteles legyen mindenki számára, és a kérdésekre olyan válaszokat kellett adjak, ami valódi tartalmat közölt. Ezen a helyen semmilyen palást vagy zakó nem tud elrejteni a valódi nehézségek elől, és az alól sem tud felmenteni, hogy foglalkozzunk az embert próbáló helyzetekkel.

Idén a szakmai gyakorlat feltáró folyamat volt magam számára, de Teréz és Laci számára is, pedig ők már hosszú ideje végzik ezt a néha megterhelő, de áldásos munkát.