You are here

Kutasi Beáta (351) · 2021-09 · beszámoló

Közzétette Kutasi Beáta · Csü, 2021/09/09 - 21:00

A 2020/21-es tanév szakmai gyakorlatát a Magyarországi Zsinati Ifjúsági Irodánál töltöttem. Ugyanolyan csodálattal figyeltem a munkatársak szorgalmát, kitartását, örömét, mint évekkel ezelőtt, amikor a zsinat által szervezett tanítványképzésen vettem részt. A csodálat engem is munkatárssá formált. Ott voltam közöttük, és volt lehetőségem az érem másik oldalát is meglátni.

Minden reggel áhítattal kezdtük a napot, és egy rövid beszélgetés után mindenki hozzálátott napi feladatainak elvégzéséhez. Az én feladatom általában a leltározás volt, számlák megsemmisítése és különböző iratcsomók bevezetése Excel táblázatba. De volt lehetőségem segíteni a Csillagpont programtervének szerkesztésében, részt venni a XV. Zsinati ciklus egyik ülésének regisztrációjánál, és találkozni a Zsongom együttes tagjaival, amikor a Csillagpont együttműködési szerződését irattam alá velük.

A rövid idő, amit a Zsinati Irodánál töltöttem nagyon értékes volt számomra, mivel betekintést nyertem egy szervező csoport működésébe, és új ötletekkel gazdagodtam. Továbbá sokat jelent számomra, hogy teológus társaimmal együtt néztem szembe a közös munka nehézségeivel, és fogadtam annak áldásait.

Krisztusban való szabadságom vált érezhetővé, láthatóvá, hallhatóvá azáltal, hogy egy fiatalos, szeretetteljes csapat tagja lehettem. Megtanultam újra, milyen aggodalom nélkül szembenézni a lehető legnagyobb feladattal, ami előttünk áll. Felszabadító, lelkesítő, oltalmazó! Köszönök mindent!